Műanyag tárolódobozok

AKIKNEK nagy családjuk vagy kicsi lakásuk van, vagy egyszerűen csak szeretik a rendet maguk körül, tudják, mennyire hasznosak a tárolódobozok. Manapság rengeteg méretben, minőségben, stílusban és anyagban lehet tárolódobozhoz hozzájutni. A legnépszerűbb anyag közülük a műanyag.

Miért műanyag?

Ez az anyagcsoport tartós, általában teherbíró és korrózióálló. Ha az ember elköltözik külföldre, és az ingóságait tárolnia kell, akkor elég kicsi az esélye, hogy egér rágja meg a holmijait. Az egyik legkiemelkedőbb előny pedig az ára. Olcsó. Nagyon olcsó.

Összehasonlítva fa- vagy fémtermékekkel, a műanyagokból készült tárolók még akkor is olcsóbbnak számítanak, ha erősebb anyagból készülnek. A webáruházunkban forgalmazott dobozok szinte kizárólag polipropilénből (PP) gyártottak. Habár a műanyagok felhasználásával rengeteg környezetvédelmi kérdés felmerül, kiváló tulajdonságai miatt nem hagyható figyelmen kívül. És nem egyszer használatos termékekről lévén szó, az ökológiai lábnyom is kisebb, összehasonlítva az eldobható poharakkal, tányérokkal, illetve reklámszatyrokkal.

A műanyagok higiéniájáról is ejtsünk pár szót. Eltérő nézetek állnak szembe egymással. Egyes csoportok erőteljesen kardoskodnak az egyszer használatos műanyagok mellett, mert ezek használatával minimalizálható az élelmiszer okozta mérgezések száma. Mások úgy érvelnek, hogy a műanyagok használat közben mérgeznek, emellett jelentős környezetkárosító hatásuk van, ezért a jó tulajdonságaik ellenére sem szabadna használni őket. Nos, mindenki ítélje meg maga, hogy kinek hisz. Az bizonyos, hogy a műanyag tárolók – ezekről beszélünk most – sokkal higiénikusabbak, mint a fa termékek. A fa természetes szerkezete miatt a rostok mélyére juthatnak szennyeződések, amelyek eltávolítása kihívást jelent. A műanyagok ellenben könnyen tisztíthatók

A tárolók típusai

Ételtartók

Kerek, négyzet, téglalap alakú. Kedvünkre válogathatunk. A négyszögletes kivitel jobban illik a hűtőszekrény és a bútorok polcainak kialakításához. Jellemzően PP anyagúak, mikrózható és fagyasztható anyagból. A legmodernebb anyagok már BPA-mentesek.

Folyadéktartók

Ezek lehetnek kulacsok, a legjobb a BPA-mentesek. Nagy mennyiségű folyadék tárolására használhatunk műanyag hordókat (rég. bidon).

Fedél nélküli tároló dobozok

Ezek biztosítják a rendszerességet és a könnyű hozzáférhetőséget a dolgainkhoz, például a kamrában vagy a szerszámos szekrényünk mélyén. Használhatók gardróbban az otthon hordott elnyűtt ruhák, illetve évszakhoz köthető darabok tárolására.

Építőkockák, autók, babaház-kellékanyag. Minden szerte szét, nincs elpakolva, anya és apa folyton harcol az átláthatóságért. Több műanyag tárolódoboz máris rendszert visz a gyerekszobákba.

A műanyag tárolódobozok jól használható találmányok, olcsón megvásárolhatóak, ugyanakkor a tartósság miatt nem kell pár héten, hónapon vagy éven belül kidobni, nehogy ezzel is növeljük a természetbe juttatott káros műanyagok számát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük