Kéz- és lábápolás

A legtöbb embernek nagyon fontos, hogy ápolt benyomást keltsen keze, hiszen sok mindenről árulkodhat például a kéz- és lábápolás hiánya. A fizikai munkát végzők keze érdes, bőre száraz, és sokszor sérültek a körmeik, míg egy irodai alkalmazott keze lágyabb, finomabb tapintású a bőre, ápoltak a körmei.

A lábápolás egész évben nagyon fontos az egészségünk szempontjából. A lábaink egész napos igénybevételét bizony jó meghálálni egy kis ápolásal, így frissebben és üdébben érezhetjük magunkat következő a napon. De akinek nem jut osztályrészül, hogy gyakran kényeztesse lábait, azok számára sem ismeretlen a gyakori pedikűrözés, netán sarokápolás.

A kézről általában

A kéz bőre ellenállóbb, mint az arcbőr. Kell is, hogy az legyen, hiszen többnyire kézzel érünk hozzá minden ismerős és ismeretlen dologhoz.

 • Tudták-e, hogy a kézfejen lévő bőr nagyon vékony, alig található alatta zsírszövet? Emiatt sokkal gyorsabban öregszik, valamint sokkal érzékenyebben reagál a külső ingerekre.
 • Tudták-e, hogy a tenyéren sok a zsírszövet és a kötőszövet, ami sokkal ellenállóbbá teszi a tenyeret?      
 • Tudták-e, hogy a tenyéren nem találhatóak faggyúmirigyek és szőr, ami azért lényeges, mert a nedvességet nehezen tudja felszívni?

A kézápolás célja így az, hogy megvédjük a kéz bőrét a kiszáradástól, hidratált legyen, hogy rugalmas szerkezetű maradjon. Ehhez fontos a jó hidratáló krém használata, melyeket webáruházunk kéz- és lábápoló kínálata között megtalálhatnak. Legyen ismertebb márka, vagy kevésbé ismert, de annál hatékonyabb, termékeink között biztos talál kedvére valót.

Az ápolt körmök titka

A szép, ápolt, igényes körmök teszik teljessé az ápolt kezet. A rendszeres manikűrözés nagyon fontos, a megjelenés része. Mire érdemes odafigyelni a körömápolásnál?

 • Amikor krémezi a kezét, a körömre, a körömágyra is jusson.
 • Vannak speciális, körömvirágot tartalmazó készítmények, melyek a körömre és a bőrre egyaránt jó hatással vannak.
 • A megfelelő körömápolás elengedhetetlen, ha körmeit szakember építi (lakkozás, műköröm).

A felpuhítást követően vegyük elő az ollót és a csipeszt, és vágjuk méretre a körmöket, távolítsuk el a körömágybőrt. (Megjegyzés: nem mindenki osztja azt a véleményt, hogy a körömágybőr eltávolítása jó ötlet. Egyesek a szemölcsökkel és gombás fertőzésekkel hozzák összefüggésbe, ezért mi azt javasoljuk, hogy először kutasson a témában.)

A lábápolás

Mivel életünk folyamán rengeteget gyalogolunk, elengedhetetlen a láb megfelelő gondozása is. Melyek azok a lábápolási tippek, melyek otthon is könnyedén, komolyabb felszerelés nélkül elvégezhetőek?

Leginkább tavasszal lehet arról olvasni, hogy milyen fontos a jól ápolt a láb, hiszen kezdődik a szandálok és papucsok időszaka, a nyár! A zárt cipő eddig elrejtette azokat a hibákat, melyek tavasz végével napvilágra kerülhetnek. Milyen tippekkel őrizhetjük meg a lábak szépségét?

 • Próbálja ki a váltó-lábfürdőt! Ez azt jelenti, hogy a lábat váltakozva áztatjuk hideg és meleg vízben. Például 5 perc a meleg vízben, majd 10 másodperc a hideg vízben.
 • Lábmasszás otthon. Kefével vagy kifejezetten a láb vérkeringésnek serkentésére kitalált eszközzel masszírozza át a lábfejet a lábujjaktól a sarokig, majd a talptól a rüszt felé haladva. Így javíthatja a vérkeringést.
 • Tüntesse el az elhalt hámsejteket! Ehhez puhítsa fel a bőrt. Használhat lábradírt, melyet esetleg otthon is el lehet készíteni. Vagy használhat sarokreszelőt, mely segít eltüntetni az elhalt hámsejteket, bársonyossá és széppé varázsolja a sarkat.
 • Egy szimpla lábfürdő is sokat segíthet. Ellazít, pihentet, kellemes érzéssel tölti el a lábat, ha habfürdős áztató vizet készít egy-egy mozgalmasabb nap után. Közben ápolni lehet a kéz bőrét, a körmöket, esetleg csak relaxálni egy kellemes lágy zenét hallgatva.
 • Mielőtt saját magunk végezzük el a pedikűrözést, érdemes jól felpuhítani a lábkörmöket. Ehhez is a lábfürdőt javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük