Legyen szép napod, avagy milyen ajándékoknak örülünk?

Nagyon sok ember szereti éreztetni, hogy mennyire sokat jelentenek neki szerettei. És itt most véletlenül sem ünnepnapokról beszélünk. Csupán a mindennapi ajándékozásról, amikor csak úgy meglepünk valakit, akit szeretünk. Milyen típusú ajándékoktól lehet szép napunk? Ennek járunk most utána itt, a mai blogbejegyzésünkben.

Milyen ajándékoknak örülnek az emberek?

Ez egy igen fogós és összetett kérdés, hiszen ahány ember, annyiféle ízlés. Nem lehet egyértelműen felállítani egy listát százalékos kiértékelésekkel, hiszen mi alapján egységesítsünk az egész emberiségre, de ha nem ilyen nagy léptékben gondolkodunk, akkor a magyar emberekre vonatkozó listát?

Érdemesebb valamilyen szisztéma szerint elindulni a kutatásban, például nemek szerint lebontva, hogy minek örülnek a nők, minek a férfiak? Vagy korosztály szerint is lehet egy hosszú listát felállítani, hogy minek örülnek az emberek az egyes életszakaszaikba lépve?

Vannak olyan emberek, aki leginkább abban látják a szép napjukat, ha sikerül valamilyen életre szóló élményt szerezniük. Az ő számukra lehet ideális ajándék egy fotóalbum, egy dekoratív képkeret, esetleg egy olyan emlékkönyv, amibe utólag is felvezethetik az élménnyel kapcsolatos emlékeket. Mindenesetre megpróbáljuk a lehetetlent, felállítunk mi is egy listát.

Ajándékötletek

  1. Különleges konyhai felszerelések. Leginkább a hölgyek választanának ilyen ajándékot, soha nincs elegendő edény, konyhai kisgép, praktikus kiegészítő.
  2. Illatszer-csomag. Ez egyébként egy elég kommersz megoldás, talán a hagyománya miatt szeretik az emberek. Szeretik az ilyen ajándékokat, mert a társadalom azt mondja, hogy szeretni kell. Mindenesetre, ahogyan egy korábbi cikkünkben megjegyeztük, legyen az ajándék személyes. Ha valaki tényleg annak érzi, akkor ez egy jó ötlet lehet.
  3. Kreatív ajándékok. Ez röviden annyit takar, hogy nagyon sokan szeretnek olyan meglepetést kapni, ami nem késztermék, hanem egyedi, “handmade”, amikor valaki keze munkájával alkotott valami szépet, szívet melengetőt, vagy egyszerűen csak praktikusat. A háziszappantól a gyerekrajzig minden.

Végső soron a legjobb ajándék a váratlan ajándék. Mi ebben látjuk a kulcsot. Ne kapcsolja egy sokak által kötelezőnek tekintett ajándékozási eseményhez az adakozást. Adjon ajándékot “csak úgy”. Így Ön és az ajándékozott is boldog lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük